2018-ieji Baltijos šalių gyventojams bus kelionių metai

Rekordiniai „Novaturo“ išankstinių kelionių pardavimai

2018-aisiais Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose planuojantis debiutuoti didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ stebi rekordinį klientų aktyvumą – išankstinės rezervacijos ateinančiam vasaros sezonui beveik dvigubai viršija geriausius ankstesnių metų rezultatus. 

Panašu, kad 2018-ųjų vasarą kelionių bumas dar labiau išaugs net ir lyginant su itin aktyviais praėjusiais metais. Per pastaruosius tris mėnesius „Novaturo“ klientai įsigijo 84 proc. daugiau kelialapių 2018 m. vasaros sezonui nei pernai tuo pat metu, tai reiškia, kad daugiau nei 61 tūkst. Baltijos šalių gyventojų jau suplanavo savo vasaros atostogas užsienyje.

„Vis daugiau žmonių gali sau leisti ilsėtis užsienyje ar išvykti atostogų keletą kartų per metus. Auga ir atostogoms skiriami biudžetai. Tai lemia ir palanki Baltijos šalių makroekonominė aplinka. Atostogos užsienyje mėgstamos dėl garantuotai gero oro. Pastebime, kad mūsų klientai vis dažniau planuoja atostogas iš anksto. Žmonės pamatė, kad dėl išaugusios paklausos, kelionių į užsienį pasirinkimas paskutinę minutę būna ganėtinai kuklus“, – pasakoja „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

„Novaturo“ vadovo manymu, „paskutinės minutės“ kelionių medžiotojai nelabai turės kuo pasidžiaugti ir šiemet, mat išankstiniai kelionių pardavimai intensyvūs visose kelionių agentūrose, dalis populiariausių kurortų viešbučių jau dabar beveik užpildyti visai vasarai. „Novaturas“ jau pardavė 30 proc. visos 2018-ųjų vasaros sezono programos.

Taip pat panašu, kad keliautojai įvertino išankstinių kelionių pirkimo naudas. Pristačius naują sezoną,  kelionių ir viešbučių pasirinkimas būna didžiausias, o kainos mažiausios. Patrauklu ir tai, kad perkant iš anksto, vėliau galima nemokamai keisti kelionės laiką bei kryptį, o kelionės rezervavimo įkainis yra nedidelis.

Išankstiniai kelionių pardavimai Baltijos šalyse sparčiai augo pastaruosius trejus metus. 2016-ųjų vasaros atostogomis iš anksto pasirūpino (kelialapius įsigijo iki ankstesnių metų gruodžio pabaigos) 20 tūkst. žmonių. Šis skaičius išaugo iki beveik 33 tūkst. išankstinių 2017-ųju vasaros kelionių įsigijimų ir daugiau kaip 61 tūkst. išankstinių kelialapių 2018-ųjų atostogoms. Lietuva išlieka didžiausia „Novaturo“ rinka Baltijos šalyse. Čia išankstiniai 2018-ųjų vasaros kelionių pardavimai išaugo 120 proc. Lietuviai šiam sezonui jau įsigijo 34,9 tūkst. kelionių.

Populiariausiomis Baltijos šalių gyventojų atostogų kryptimis išlieka Turkija, Graikija, Bulgarija, Egiptas bei Ispanija. „Šios šalys mėgstamos šeimų ir yra universalios, galinčios patenkinti įvairius keliautojų pomėgius – norintieji gali ilsėtis prie baseino ar jūros ir mėgautis saule, aktyvaus poilsio gerbėjai – keliauti po vietovę, išbandyti įvairias vandens pramogas“, – pasakoja L. Aldonis.

Tarp lietuvių didelio populiarumo sulaukė praėjusiais metais pristatytos kelionės naujomis Kroatijos ir Juodkalnijos kryptimis. Į šias šalis suplanuota net 155 proc. daugiau kelionių, dvigubai daugiau jų suplanuota į keliautojų pamėgtą Maroką.

Aktyviai lietuviai keliauja ir šaltuoju metų laiku. Nors žiemos sezonas tik įpusėjo, „Novaturas“ šiam laikotarpiui š. m. sausio 1-ąją buvo pardavęs dvigubai daugiau kelionių nei ankstesniais metais.

„Tautiečių noras keliauti viršija mūsų lūkesčius, užsakinėjame papildomus skrydžius ir rezervuojame daugiau vietų populiariuose viešbučiuose, tačiau tiems, kas planuoja kelionę pirkti paskutiniu momentu, gali tekti rinktis iš gerokai „aptirpusios“ pasiūlos“, – sako L. Aldonis.

Šaltuoju metų laiku dauguma lietuvių renkasi vykti ten, kur šilta. „Galbūt po šiluma nelepinusios vasaros lietuviai pasiilgo saulės, nes ypatingai išaugo kelionių į šiltuosius kraštus pardavimai. Į Egiptą parduota 125 proc. daugiau kelialapių, į tolimas egzotines šalis beveik dvigubai daugiau, tuo tarpu slidinėti išvyko ar ketina tai padaryti 15 proc. daugiau tautiečių“, – sako L. Aldonis. Populiariausios žiemos sezono kelionių kryptys – Egiptas, Tailandas ir Vietnamas.

2018-ieji „Novaturui“ bus išskirtiniai – bendrovė planuoja debiutuoti Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose. „Plačiai atpažįstamą prekės ženklą, skaidrų ir efektyvų verslo modelį turintis, pelningai augantis ir reguliariai dividendus akcininkams mokantis „Novaturas“ yra lyderis Baltijos šalių turizmo rinkoje. Tai daro bendrovę patrauklia investicija tiek instituciniams, tiek smulkiesiems investuotojams“, – teigia „Novaturo“ vadovas L. Aldonis.

Apie įmonę

„Novaturas“ – didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse. Nuo 1999 metų veikiančiai bendrovei priklauso prekės ženklai „Novaturas“, „ECO travel“, „Novaturas Gold“, „Sofa travel“, „Novatours“, „Novaturo šeimos klubas“, „Eco Travel Mažų kainų specialistas“, „Travel on Spot“ and „DMC Baltic Experts“. Bendrovė siūlo keliones daugiau nei 30 krypčių visame pasaulyje, nuo populiariausių šalių iki išskirtinių atostogų vietų Vidurio Rytuose, Šiaurės Afrikoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje.

Atsakomybės ribojimo nuostatos

Ši medžiaga pateikiama tik reklaminiais tikslais ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma pagrindu priimti sprendimą investuoti į AB „Novaturas“ (toliau – Bendrovė) akcijas. Prospektas, kai jį patvirtins Lietuvos bankas – Lietuvos kapitalo rinkų priežiūros institucija, kartu su prospekto santraukos vertimais į lenkų, lietuvių ir estų kalbas, jį pateikus Lenkijos finansų priežiūros tarnybai ir Estijos finansų priežiūros tarnybai, bus vienintelis teisiškai saistantis dokumentas, kuriame yra informacija apie Bendrovę ir Bendrovės akcijų siūlymą Lenkijoje, Lietuvoje ir Estijoje, taip pat dėl jų įtraukimo į prekybą ir prekybos jomis pradžios reguliuojamose rinkose Varšuvos vertybinių popierių biržoje ir AB Nasdaq Vilnius, su kuriuo, jį paskelbus, bus galima susipažinti Bendrovės interneto svetainėje (https://www.novaturas.lt/), taip pat  Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. Oddział – Dom Maklerski PKO Banku Polskiego (http://www.dm.pkobp.pl/) ir „Swedbank“, AB (www.swedbank.lt) interneto svetainėse (pateikiamas tik informaciniais tikslais).

Ši medžiaga nei tiesiogiai, nei netiesiogiai negali būti platinama Jungtinėse Amerikos Valstijose ar kitose šalyse, kuriose įstatymas gali riboti arba drausti viešai skleisti šioje medžiagoje pateikiamą informaciją. Ši medžiaga nėra vertybinių popierių pardavimo siūlymas arba kvietimas pasirašyti ar pirkti vertybinius popierius.

Ši medžiaga nėra vertybinių popierių pardavimo siūlymas arba kvietimas teikti pasiūlymą pirkti vertybinius popierius Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vertybiniai popieriai negali būti siūlomi arba parduodami Jungtinėse Amerikos Valstijose, jei jie nėra registruoti pagal 1933 m. JAV vertybinių popierių įstatymą arba jei pagal šį įstatymą jiems netaikoma išimtis dėl tokio registravimo reikalavimo.

Pranešimą paskelbė : Lina Vaitiekūnaitė, UAB „Publicum”

Komentarai