Vilniaus oro uosto keleivių laukia naujos koncepcijos picerijos

Vilniaus oro uosto išvykimo terminale duris atvėrė ir maisto mylėtojų jau laukia naujos koncepcijos „Charlie Pizza“ picerija. Naujoji maitinimo vieta tiek savo meniu, tiek interjerą pritaikė skubančių išvykstančių keliautojų poreikiams.

Šengeno zonoje tarp laipinimo vartų A11 ir A14 įsikūrusioje 135 kv. m picerijoje keliautojai jau gali paragauti vietoje kepamų picų ir kitų patiekalų, pritaikytų oro uosto svečių poreikiams. Kiek anksčiau, vasario pradžioje, buvo atidaryta ir 80 kv. m užimanti picerija ne Šengeno zonoje. Ji įsikūrusi prie A8 laipinimo vartų. Lietuvos oro uostų Komercijos direktorius Justinas Stepšys sako, kad picerijų atidarymas – dar vienas svarbus Vilniaus oro uosto paslaugų plėtros etapas ir kokybinis pokytis.

„Praėjusių metų rudenį skelbėme konkursą, kurio tikslas buvo rasti partnerius, galinčius įrengti dvi šiuolaikiškas picerijas. Šiuo metu sostinės oro vartuose veikia 11-a restoranų ir kavinių. Pasirinkimas platus – nuo gaminančių karštuosius patiekalus iki siūlančių šviežią greitąjį maistą ar konditerinius gaminius. Siekiame, kad Vilniaus oro uostas taptų patraukliu ir patogiu prekybos bei paslaugų centru, kuriame keliautojai rastų plačią lauktuvių, dovanų ir maisto įvairovę, būtiniausias paslaugas, šiuolaikišką aplinką, ir galėtų mėgautis iki skrydžio likusiu laiku“, – sako Lietuvos oro uostų Komercijos direktorius.

„Charlie Pizza“ tinklą valdančios įmonės „Amber Food“ direktorius Gediminas Balnis sako, kad lankytojai ras ne tik naujų patiekalų, pritaikytų oro uosto lankytojams, bet ir jau pamėgtą meniu bei populiariausias picas. Taip pat galės užsisakyti „čiumpu ir einu“ maisto (angl. grab and go), skirto skubantiems keleiviams.

„Projektuodami picerijas atsižvelgėme į tai, kad jos įsikurs oro uoste ir keliautojai užsuks vedami įvairiausių tikslų. Vieni nori prieš skrydį atsikvėpti, kiti dirba kompiuteriu, todėl sukūrėme patogias erdves, kuriose bus galima ir atsipalaiduoti, ir padirbėti. Išplanavome zonas taip, kad būtų patogios tiek didelėms grupėms, tiek pavieniams asmenims. Žaisminga erdvė buvo numatyta net ir patiems mažiausiems keliautojams“, – pasakoja G. Balnis.

Iš viso Vilniaus oro uoste veikia 11 maitinimo įstaigų, siūlančių skirtingą asortimentą. Tai restoranai, kuriuose galima užsisakyti karštų patiekalų, konditerinių gaminių kepyklėlės, šviežiai ruošiamų sumuštinių baras, alaus barai ir kavinės.

Apie Vilniaus oro uostą
Vilniaus oro uostas priklauso Lietuvos oro uostų tinklui, valdančiam trejus oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2018 m. jie aptarnavo 6,3 mln. keleivių ir 61 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 15 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 66 reguliariosiomis kryptimis į 57 miestus 27 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Pranešimą paskelbė: – -, UAB „VIP Viešosios informacijos partneriai”

Komentarai