2022 m. pasitinkame su šortais: kuriomis šiltomis kryptimis Naujiems metams nuskristi iš Lietuvos?

„Aš svajoju apie snieguotas Kalėdas“ – dainuoja Bing Crosby legendinėje dainoje „Baltos Kalėdos“ (angl. „White Christmas“). Jeigu vietoje sniego mieliau pasirinktumėte smėlį, o tradicinę žaliaskarę be vargo iškeistumėte į poilsį palmių pavėsyje, dar turite laiko pasirinkti keletą šventinių krypčių. Tuomet Naujuosius metus galėsite sutikti su šortais. Štai keletas rekomendacijų, kokius šiltus kraštus šventiniu laikotarpiu galite pasiekti iš Lietuvos oro uostų.

Nors šiemet Kalėdos ir Naujieji metai mus aplankys savaitgalį ir, anot kelionių ekspertų, sparčiai auga trumpų kelionių bei artimų krypčių populiarumas, keliautojai neatmeta galimybės atostogauti šiltuosiuose kraštuose, ypatingai, jei atostogos trunka ne kelias dienas, o ilgesnį laikotarpį. Tokias išvykas galima planuotis patiems arba pasitelkti kelionių agentūras, siūlančias užsakomuosius reisus ir skristi iš Lietuvos oro uostų.

Patikrinta klasika – Tenerifė

Lietuvių pamėgta Tenerifė laukia keliautojų ir Naujųjų metų išvakarėse ar per Kalėdas. Apsilankę šioje Ispanijos saloje lengvai pajusite ispanišką šventinę dvasią. Vidutinė oro temperatūra gruodį šioje saloje siekia 21 laipsnį šilumos, o lietaus tikimybė nedidelė, tad tikrai galėsite pasimėgauti saule ir giedru dangumi.

Vietiniai Tenerifės gyventojai ypač draugiški, todėl lengvai prisijungsite prie tradicinio gatvės vakarėlio. Net jei nesate tikri, kas vyksta, tiesiog atsipalaiduokite ir leiskite šventės emocijoms nešti jus kartu su muzikos ir šokių ritmais. Šventė čia prasideda apie 22-23 val. ir tęsiasi iki ryto. Žinoma, vidurnaktį jūsų lauks įspūdingas fejerverkų šou.

Beje, norintiems patirti tradicinius ispaniškuosius Naujuosius metus, rekomenduojame laikytis 12 vynuogių tradicijos. Įsitikinkite, kad vidurnaktį su savimi turėsite 12 uogų ir kiekvieną kartą suskambant laikrodžiui, suvalgykite vieną. Tikima, kad jeigu visas vynuoges suvalgysite iki paskutinio dūžio, ateinančiais metais jus lydės sėkmė.

Naujieji metai piramidžių krašte

Amžinosios vasaros ir lietuvių pamėgta atostogų šalis – Egiptas – jau ilgus metus rikiuojasi tarp populiariausių krypčių. Balto smėlio paplūdimiais ir piramidžių paslaptimis viliojantis kraštas kviečia ne tik naujametinių vakarėlių mėgėjus, bet ir tuos, kurie 2022 m. norėtų sutikti ramioje aplinkoje, besimėgaudami gamtos apsuptimi.

Gruodis Egipte – sąlyginai šaltas mėnuo. Vidutinė oro temperatūra šioje šalyje siekia 20,3 laipsnius šilumos. Lietaus tikimybė taip pat nedidelė – lyja iki trijų dienų per mėnesį, o saulės šviesa mėgausitės daugiau nei 6 valandas per parą.

Ramybės mėgėjai, pasirinkę Egiptą šventėms, tikrai ras ką nuveikti – vietiniuose beduinų kaimeliuose už prieinamą kainą galite apsistoti kempinguose arba primityviuose paplūdimio nameliuose.

Tokiose vietovėse dangaus nenušvies mums įprasti Naujųjų metų fejerverkai, tačiau galite būti tikri, kad pasimėgausite milijonais žvaigždžių danguje bei pasisemsite vietinio gyvenimo įspūdžių.

Norintieji triukšmingesnių vakarėlių ar Naujuosius metus pasitikti minios apsuptyje, gali šventiniu laikotarpiu gali aplankyti populiariausias Egipto vietas – didįjį Gizos Sfinksą ar piramidžių kompleksą, paplaukioti Nilu ar pasimėgauti Baltosios dykumos grožiu.

Šventinės prabangos mėgėjams – Jungtiniai Arabų Emyratai

Nuo didžiausio prekybos centro „Dubai Mall“ ir dirbtinių palmių formos salų, dydžiu prilygstančioms 800 futbolo aikščių, iki erdviausio teminio parko, skirto „Ferrari“ lenktynių gerbėjams. Visa tai rasite nuvykę Naujųjų metų švęsti į Jungtinius Arabų Emyratus. Vidutinė oro temperatūra gruodį čia siekia 25 laipsnius šilumos, o saulės šviesa galite mėgautis beveik 8 valandas per parą.

Šalies sostinė Dubajus išskirtinį dėmesį skiria šventiniams fejerverkams, šviesų ir lazerių šou.  Šį pasirodymą galite stebėti iš skirtingų miesto vietų – paplūdimyje, kol mėgaujatės šventine iškyla, prabangiame restorane ar pagrindinėse miesto aikštėse. Pasibaigus žadą atimančiam renginiui galite užsukti į naktinį klubą – Dubajuje jų gausu, o šokių aikštelės čia nelieka tuščios iki ankstyvo ryto.

Ką būtina žinoti prieš šventines atostogas?

Užsakomuosius skrydžius iš Vilniaus oro uosto į Egiptą, Tenerifę ar Jungtinius Arabų Emyratus siūlo kelionių agentūros „Tez Tour“, „Novaturas“, „TUI Baltics“, „Tiketa Tour“, „Itaka“. Siūlomų krypčių sąrašas gali skirtis priklausomai nuo agentūros.

Situacijai dėl naujų COVID atmainų plitimo ir atvejų dažnėjimo kintant, apie kelionės sąlygas verta pasidomėti prieš pat skrydį. Detalesnę informaciją apie vykimą į šias šalis ir grįžimą iš jų galite sužinoti specialiame polapyje https://www.vilnius-airport.lt/lt/pries-skrydi/paprasta.

Apie Lietuvos oro uostus

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. 2020 metais Lietuvos oro uostuose aptarnauta 1,8 mln. keleivių ir 30 tūkst. skrydžių.

Daugiau naujienų – Lietuvos oro uostų svetainėje

Bendraukime Twitter arba Linkedin

Pranešimą paskelbė: Malvina Baužytė, UAB „Publicum”
 2022 m. pasitinkame su šortais: kuriomis šiltomis kryptimis Naujiems metams nuskristi iš Lietuvos?

Komentarai